Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 
Ryanair B737

A Ryanair Európa legnagyobb diszkont, „fapados” légitársasága. A társaság Írország hivatalos légitársaságának, az Aer Lingusnek az egyik legnagyobb konkurense, riválisa. Az ír légivállalat több mint 40 városba repül, köztük a Balaton melletti, sármelléki FlyBalaton repülőtérre és a budapesti Ferihegy I. repülőtérre. A Hévíznek is jelölt sármelléki repülőtér 3 városból fogadja a Ryanair Boeing 737-800as gépeit: Düsseldorf (Wezze), Frankfurt (Hahn), London (Stansted). Budapestről pedig a következő városok érhetők el: Bréma, Bristol, Dublin, East Midlands, Frankfurt (Hahn), Glasgow (Prestwick), Liverpool. A Ryanair november 4 és december 19 között törli az összes budapesti járatát. A cég, felfüggesztt 2 budapesti desztinációt:Bréma, Frankfurt (Hahn) Lehetséges a Flybalatoni járatok megszűnése is.

 

A Ryanair főcélállomásai: Dublin, Shannon, Liverpool, Stockholm (Skavsta), Marseille (Provence), Frankfurt (Hahn), Bréma, London (Stansted), London-Luton), Glasgow (Prestwick), East Midlands, Pisa (Florence), Brüsszel (Charleroi), Róma (Ciampino), Düsseldorf (Weeze), Milánó (Orio Al Serio), Madrid, Alicante, Valencia, Girona (Barcelona), Reus (Barcelona), Bristol, Bournemouth, Edinburgh, Birmingham. A Ryanair további Fokkerjei az Egyesült Királyságban és térségében repülnek.

 

  • 2008. október 26-án egy Boeing gép Bréma reptérről indul Budapest repülőterére. 6:30 perckor, majdnem teljes utas létszámmal a fedélzetén. 30-40 perc emelkedés, körözés, és süllyedés után visszafordult, majd kényszerleszállást hajtott végre a brémai repülőtéren. Ott elismerték, hogy a motor egy alkatrésze meghibásodott, ezt cserélni fogják, majd utasokkal a fedélezeten (!) tesztelni fogják a kifutópályán, és ha mindent rendben találnak, újra felszállnak.
  • 2002. február 27-én egy Boeing 737-800 Dublinból érkezik London Stansted repülőtérre. Röviddel a leszállás után tűz üt ki a fedélzeten. Az utaskísérők kinyitják a vészkijáratot és evakuálják az utasokat.
  • A cég többször felkeltette a sajtó figyelmét, a különböző, még soha nem hallott akciójai miatt (pl.:ha negatív dolgokat mondanak a MALÉV-ról, kapnak egy ingyen repülőjegyet).